torsdag 10 september 2009

Reflektion v.37

Fortfarande förkyld. Förkyld, förkyld, förkyld. Det är i princip det enda som upptar mitt medvetande just nu, finns ju inte ork till så mycket annat. Och därför har jag missat hela workshopen den här veckan. Inte mycket skolarbete att reflektera över med andra ord.

Däremot har jag reflekterat en hel del över begreppet gränser. Inte minst i samband med att jag kladdat i skissboken. Men jag kan applicera det där lilla ordet på ganska många aspekter i mitt liv. För gränsen mellan att kunna sätta gränser och att inte kunna det, är ganska hårfin. När det gäller mig alltså. Samtidigt som jag är skitduktig på att planera, vara strategisk och noggrann i det mesta jag gör (helt enkelt sätta gränser för saker och ting), har jag jättesvårt för att liksom sätta ner foten, och dra en gräns.
Framför allt gäller detta när jag jobbar med mitt tecknande. Just nu håller jag på med en serie med deadline den 1 oktober, och vacklar ständigt flera gånger varje dag mellan om jag kommer hinna klart eller inte. Vilket ben jag än står på i osäkerheten, kan jag inte riktigt dra gränsen för när det är färdigjobbat - antingen på en ruta, en liten detalj i bakgrunden, eller helt enkelt för dagen. Det gör ju att jag håller på och ritar mest hela tiden. Förutom under den här veckan då, jag upptäckte ganska direkt att det inte var nån särskilt lysande idé, då armen var på tok för febersvag för att styra en penna... Så istället TÄNKER jag på den jäkla serien hela tiden. Kan helt enkelt inte dra gränsen för när det räcker. Är så snurrig av alla rutor nu att jag inte vet om jag gillar eller hatar det jag har gjort hittills.
Ser verkligen, verkligen fram emot att gå till skolan nästa vecka och få ett slut på det här snoriga, näsduksfyllda, mysbyxe-livet. Vik hädan, förkylning, nu!
Apropå det där med att inte kunna dra en gräns, framför allt när det gäller ens egna åsikt, fick mig att tänka på en kul grej min bror skickade till mig häromdan. Lyssna och njut!
http://www.youtube.com/watch?v=Eenjz0JqMxo

/S

onsdag 9 september 2009

Premiär!


Japp, dags för första inlägget då. Den här veckan har ju hittills inte alls blivit som jag tänkt, istället för att vara i skolan och anpassa mig till vardagen som HDK-student, hann jag ju knappt sätta min fot där innan jag blev däckad av en j-vla förkylning... Nej, just det, inte svininfluensan, så med stor säkerhet lär jag bli sängliggande en omgång till inom en snar framtid. Sånt klent immunförsvar har jag nämligen.
Så, eftersom jag inte riktigt landat i min roll som student än så här i början av höstterminen, tänkte jag hålla fast lite i sommaren genom att minnas tillbaka till en underbar resa till vackra York i juli. Aaaahh...