fredag 27 november 2009

Reflektion v.48


Hej och välkommen tillbaka till bloggen, säger jag härmed till mig själv. Sommartid med mörker klockan sex har blivit vintertid med mörker klockan halv fyra. Vackert solsken på lysande, gula löv har blivit rekordäckligt novemberregn där ficklampa nästan krävs för att man ska kunna orientera sig utomhus mitt på blanka dagen, för att det är så j-a grått. Ja, jag avskyr verkligen november. Den månaden kan man bara kapa rakt av från almanackan. Som tur är tar snart december vid, och idag, så här två dagar innan advent, åker mitt julpynt fram. För lika mycket som jag avskyr november, vurmar jag för julen.
Veckans skolaktiviteter har inneburit redovisning av VFU-uppgiften och individuellt samtal. Redovisningen gick väl helt okej, jag fick fram det mest väsentliga från mina observationer och själva kärnan i min rapport tycker jag. Det individuella samtalet var mycket intressant, när det gäller skissboken. Den förbannade skissboken. Den har bott här hos mig sedan tredje september och vi har ändå inte blivit vänner. Skissboken vill att jag ska vara inspirerad, kreativ och lustfylld, och det vill inte jag. I alla fall inte bara för att den förväntar sig det av mig.
Katti och Mattias tyckte att jag måste bryta utanför ramarna. Inte vara så noggrann. Det är så kontrollerat, det jag har gjort i skissboken. Även om vissa bilder visar på att det finns en ilska i mig över saker. "Var mer arg!" sa Mattias. Det är så lustigt. Det är ju inte bara i skissboken som jag är kontrollerad, precis. Hela jag är ju det, jämt. Och mycket på grund av att jag har så himla mycket jag varit arg på så himla, himla länge, men som jag stenhårt håller för mig själv. För att inte vara arg, helt enkelt. Fatta vad transparent jag är tydligen, till och med i den där skräp-skissboken som har samma värde som en disktrasa för mig, syns jag. Mycket, mycket intressant. Ja, jag ska prova att vara mer arg när jag skapar. Att våga använda den där ilskan jag ju uppenbarligen besitter. Så får jag se hur det ter sig. Kanske är jättekul, vem vet?
Men nu ska jag inte vara arg nåt mer idag. Nu ska jag vara glad över att det är fredag och att min nyupphängda adventsstjärna lyser så fint i fönstret. /S